mandag 29. desember 2008

Ikke spesielt berømte nordmenn i Hollywood/Famous Dwarfes: Joshua Ryan Evans

I dag har jeg noe spennende å vise dere her i det magiske kongeriket, en crossover! Den første crossoveren jeg har hatt her så vidt jeg vet!

Josh Ryan Evans, en stolt representant for achondroplasia, en form dwarfism som gjør at man ser ut som et barn, ble født i 1982.Det var en gang for lenge siden at jeg gikk på ungdomskolen. Når jeg ikke var på skolen så jeg på tv. Hele tiden. På alt. Den ene dritt serien etter den andre; Sister Sister, Nanny, Moesha, Fresh Prince in Bel Air, Full House, også videre. Blandt alt dette befant det seg en såpeserie ved navn Passions, og i den serien igjen befant det seg en heks ved navn Tabitha. Jeg husker ikke hvorfor, eller hvordan, men heksen Tabitha fikk tak i en dukke og fikk liv i den. Denne levende dukken, som het Timmy, ble spilt av den sytten år gamle Josh. I tillegg til Passions har Josh hatt gjesteroller i Ally McBeal, 7th Heaven, Poltergeist: The Legacy og han portreterer Grinchen som ung i How the Grinch stole Christmas. En ekstra godbit (i hvert fall for oss som vet å sette pris på sirkus freaks og dverger) er at han spilte rollen som General Tom Thumb i miniserien P.T. Barnum.
Besteforeldrene til Josh var norske (minst en av dem) og jeg mener han har vært i Norge uten at jeg skal love at det stemmer. Husker at han var på God Kveld Norge i hvert fall.
I 2002 død Josh etter en mislykket hjerteoperasjon, 22 år gammel. Samme dag sendte de episoden hvor Timmy (Passions ikke sant) dør også. Planen var at Timmy skulle bli en engel og forsatt være med i serien, men planen ble skarpet (av åpenbare grunner). En scene med Timmy som engel var allerede spilt inn og ble sendt senere som en slags coda til han.

Skalla Damer: Sigourney Weaver

Sigourney Weaver, best kjent som Ellen Ripley i Alien serien (hvis ikke du er overstadig Ghostbusters fan (jeg vet dere er der ute)), barberte hodet i forbindelse med Alien 3. I Alien 3 ender vår heltinne opp på en planet som fungerer som et fengsel. I tillegg til fanger huser også planeten lus, noe som resulterer i at alle fangene barberer hodet (og all annen hårvekst) og det gjør dette (fra Aliens):

Til dette (Alien 3):
Side note: Weaver ble nominert til Oscar for beste kvinnelig skuespiller OG beste kvinnelige bi-rolle i 1989, men tapte begge og ble dermed den førstet dobbeltaperen i historien.
Bonus bilde fra Alien, det er slik vi bør huske henne:

lørdag 20. desember 2008

God Jul!

Tradisjonen tro presenterer jeg også i år et lite sitat i julestriden for å minne oss om at ikke alle har det like godt som oss:

I have come here to chew bubblegum and kick ass...
...and I'm all out of bubblegum.
- Nada

torsdag 4. desember 2008

Quest: Dusj-såpe

Tissen min peker utover.

Dette er bare en av de fundamentale forskjellene mellom meg og mennesker med to X-kromosoner, kvinner. En annen forskjell er måten vi ser på dusj-såpe.
Jeg, som bor alene, gikk nemmelig tom for nevnte vaskemiddelprodukt her for leden og skulle kjøpe ny.


'Selvpleieprodukter', eller såpe som vi menn sier, er først å fremst beregnet på kvinnelige forbrukere. Ikke det at menn ikke bruker såpe, men det er kvinner som kjøper såpen. Så også med meg da forrige såpe ble innkjøpt.
Men nå skulle jeg altså kjøpe en på egenhånd. På Svinesund. For det er der jeg handler. I store kvanta. Men det er en annen historie.
Selve såpe avdelingen på Svinesund består av to hyller fulle av flasker med ditt og datt. Og der gikk jeg å lette etter dusj-såpe.


Det finnes ikke dusj-såpe, Bjor(internspøk, men se på et av blogginnleggene hans og kos deg med noen av selvportrettene hans så tar du poenget) ville sikkert kalt det et steinalderprodukt. Nå har vi derimot Shower Milk. Dusj melk. Jeg skal ha såpe, ikke melk.
Vi har Shower Gel. Dusj gele. Hvor er såpa!
Jeg fant Shower Cream, dusj krem. Fancy-schmænsy altså men går det ann for vanlige mennesker å vaske seg med det?
Det hele endte med at jeg kapitulerte og bare tok en flaske som lignet den jeg hadde.
Er det virkelig sånn at man får solgt mer såpe om man kaller det noe annet? Noe fancy? Er det sånn at når man kaller såpe for 'Gel' eller 'Milk', så appelerer det såpass til fantasien at denne vidunderlige 'melken' sklir rett forbi venstre hjernehalvdel (hvor logikken sitter) og igjennom venstre (delen med fantasi og impuls) for så å gå ned i handlekurven (som jo er reklame bransjens mål)? I stedet for den vanlige 'såpa' som alle kjenner og har brukt, er det lettere å legge sin elsk på eksotiske ting som dusj gele?

OOOOO så nytt å flott! Gele til å ha i dusjen! Wow!

Jeg har en såpe jeg vasker tissen med. Den er ment for menn. Den heter undelivs SÅPE.



Den er det meningen at menn skal kjøpe.

onsdag 3. desember 2008

All Hail Jannicke!

(Det er forresten fortsatt konkurranse her i Det Magiske Kongeriket)

Jannicke, som skriver bloggen Cortex Feed, for øyeblikket fra eksil i Storbritannia, meldte i slutten av oktober om noe så kult at det kanskje kan samenlignes med å ha en lifesize Superman statue i stua. Ikke kulere tror jeg, men omtrendt like kult:

Jannicke står da til høyre og den smekre karen til venstre er skuespiller Philip Glenister i rollen som DCI Gene Hunt fra Life on Mars (teknisk sett fra oppfølger serien Ashes to Ashes som spiller inn andre sesong i disse dager).
For de uinnvidte så er Gene Hunt en badass politimann fra syttitallets Manchester og det fine med han er at han hater alle. Finnes det en fordom så har han den, og han sier det til deg.
Da er det kanskje på sin plass at han ikke ser helt lykkelig ut på bildet ovenfor, snarere irritert over sin norske fangirl, men hei! jeg er nok bare misunnelig...