torsdag 11. juni 2009

Famous Dwarfes: Jerry Maren!

Det er lenge siden jeg har gitt folk som leser denne bloggen, det de egentlig vil lese om; nemmelig berømte dverger!


Så i dag kommer jeg sterkt tilbake med en av de virkelig store dvergen der ute, Jerry Maren! Og fordi det er så lenge siden skal jeg sømløst snike inn et par puppebilder også, så stay tuned!

Jerry er født i 1920, så du kan jo gjette hvilken film han i hvertfall har vært med i? Det stemmer, Trollmannen fra Oz, og det er dette som kanskje er hans mest kjente rolle, han i The Lollipop League som gir Dorothy en kjærlighet, med andre ord, han i grønt. Hvis du har sett Trollmannen fra Oz, og holder et øye åpent for en dverg i grønne klær så vil du se at han er i nesten alle scenene, det er nesten som om Victor Flemming liker Jerry litt bedre enn de andre.

Jerry har egen stjerne på Hollywood Walk of Fame (nummer 3 fra venstre, helt baki der), riktig nok sammen med de andre Munchkinsene, men det er mer enn Jennifer Tilly har. Derimot har hun vunnet World Series of Poker for damer. Jerry Maren spiller ikke poker på samme nivå, men han har vært med i en Seinfield episode og i filmen TRON som jo har en oppfølger planlagt til 2011, riktig nok uten Jerry.

Mister Maren dukker også opp i filmen Where the Buffalo Roam en slags forgjenger til Fear and Loathing in Las Vegas med mister Ghostbuster som Dr. Hunter S. Thompson og Peter Boyle, bedre kjent som faren til Raymond i Alle elsker Raymond, som Oscar Zeta Acosta (Dr. Gonzo i Fear and Loathing) i tillegg til verdens første helaften rotorscope film(rotorscope er teknikken som sist ble brukt i A Scanner Darkly).

Jerry går stort sett ukreditert sånn som i Planet of the Apes hvor han spiller en barneape, og i Superman and the Mole-Men hvor han spiller nettopp en Mole-Man. Jeg har sett filmen (Planet of the Apes også forsåvidt) og, som navnet tilsier så spiller han jo strengt tatt en av hovedrollene, så jeg synes han burde fått kred for den i hvert fall. Han har blitt regissert av Cecil B. DeMille i Samson og Delilah (også ukreditert) og han har spilt i Veronica Lake (Kim Basinger anyone?) filmen Bring on the Girls som 'Midget doing fireman gag with Spike Jones '. Jerry går også ukreditert henn i The Terror or Tiny Town, verdens eneste allmidget-cast western musikal. Til tross for sin etter hvert høye alder er Jerry veldig aktiv som Munschkin og han å kona drar stadig på konvesjoner og eventer. Personelig ranker jeg han som den nest viktigste gjennlevende Munschinen, kun overgått av Meinhardt Raabe, han i rullestolen helt til høyre på Walk of Fame bildet, da Meinhardt er den eneste gjennlevende som hadde dialog.


Anyway, Jerry Maren, dere!