tirsdag 18. desember 2007

Rambo

For de av dere som med spenning følger mine stadige oppdateringer av ting som kan måle seg med Sylvester Stallones kniver, har jeg et hyggelig innlegg i dag.

Det skal dreie seg om Rambo, som det jo kommer frem av overskriften, og den nye filmen i serien, så orginalt kalt 'Rambo'.

Og for den som ikke vet det, den første filmen heter 'First Blood', eller 'Rambo: First Blood' avhengig av i hvilken verdensdel du er vokst opp i.
Sånn så Sylvester ut den gang men nå er han blitt noe eldre, han er jo godt over seksti nå, og nesa noe flatere etter tre Rocky filmer (han hadde spilt inn tre alt før han tok på seg rollen som John Rambo). Trist som det er så tok Richard Cenna reapern i 2003 så Col. Trautman blir ikke å se i denne filmen. Dette er trist mest fordi jeg er veldig glad i fyren, men også fordi han er den eneste som kan beskrive hvor badass Rambo er ("He would eat things that will make a goat puke."), siden Rambo selv ikke sier stort.

Uansett så skal Rambo geleide en gjeng soldater oppover en elv i Thailand hvor noen misjonærer ikke kom tilbake når de skulle. Er det UFOer som har tatt dem? Eller Bigfoot? Neppe, jeg setter penga mine på mannevonde gerilljasoldater. Yeah!

25 januar er det altså tida og etter å ha sett Rocky Balboa på kino i Ski, etter først å ha sett alle fem etter hverandre i et strekk, for så å møte Skrumpetissen og tvillingbroren hans for å gå på kino, hvor en gjeng med gutter kommer i fullt Rocky utstyr (vi snakker grå joggedress, sorte votter og lue) joggende opp trappa til stående applaus fra resten av salen. Resten av kvelden var heller ubrukelig da jeg skulle sitte på med Skrumpen hjem, han hadde nettopp fått lappen, mens hans mye mer erfarne bror (som jeg ikke vet navnet på, ikke er det så farlig heller, de er jo helt like) pirker på alt (han skulle blandt annet 'justere vindusspylervæska' på bilen fordi han mente de spylte litt skjevt) og var ganske bestemt på at han ikke skulle til Oslo. Dette resulterte i, til tross for heftige protester fra undertegnede i baksetet, at vi kjørte FEIL VEI I EN HALV TIME. Vi skulle jo ikke til Oslo, men den veien! E6 MOTHERFUCKER! Så har det seg slik at Skrumpen var sammen med en frøken ved navn Linn Therese, som kanskje ikke er noen miss Norway kandidat, ei heller noen posterpike for sanity eller monogami, og på vår UNØDVENDIG LANGE biltur måtte jo dette taes opp på oppfordring fra baksetet. Da begynte broren til Skrumpen å bitch han pga Linn Therese, hvorpå Skrumpen svarte med å pwne han så jæveli med det enkle spørsmålet: "Og du da? Har du hatt sex med noen?" Da ble det stille.

Anngående den Rambo filmen så håper jeg at Rambo dør, eller at det blir en oppfølger (eller tolv) hvor han dør i en av dem. I boka, ja kickass filmen om Rambo stammer fra en kickass bok om samme fyren, dør nemelig Vietnamveteranen, så han er long over due.