søndag 12. april 2009

Lynette Alice Fromme

Nå skal jeg gjøre noe så morsomt som å bare kaste et navn ut i luften, feste på et bilde, og så fortelle morsomme ting før jeg avslører den sjokkerende historien etter på. Her er et bilde til for holde på oppmerksomheten deres. Lynn er på høyre siden mens damen på hennes venstre side er Sandy Good, en frøken jeg kommer tilbake til.
Lynette ble født i California i 1948 og viste tidlig interesse for dans og i 1959 ble hun med i Westchester Lariats, en gruppe som blandt annet har underholdt i det hvite hus, og i 1966 gikk hun ut av high school med eksamen.
Blandt venner ble hun kalt Squeaky, på grunn av lyden hun laget når man kløp henne i rumpa.
De nevnte vennene gikk ned i historien som The Manson Family. Det stemmer, Lynette fulgte, og hun gjør det fortsatt, slavisk en mann som hevdet han fikk kodete meldinger gjennom The Beatles sitt White Album og planla å bygge en underjordisk by under Death Valley hvor han og 'disiplene' hans skulle gjemme seg mens en krig mellom hvite og svarte mennesker raste på jorden over. Så skulle Manson og kompani stige opp og herske over de svarte, som hadde vunnet krigen men skulle vise seg å ikke klare å gjøre noe som helst uten hvitt styre. Naturligvis.

Men hun var ikke med på å drepe kona til Roman Polanski i 1969, men under rettsaken mot Charles Manson var hun blandt de som campet utenfor rettsalen og hevdet hans uskyld. Og også guddommelighet. Og da Manson barberte hodet og skar et kryss i pannen, gjorde Lynn det samme. Det er noen søte bilder av det her.

Men Manson endte i fengsel, og Lynn måtte finne seg noe annet å gjøre så hun dro til Stockton hvor hun rakk å bli mistenkt for drapet på James og Lauren Willett, før hun ble sluppet fri pga manglende bevis. Deretter flyttet hun til Sacramento sammen med sin gode venninne, og fellow Manson elsker, Sandra Good, piken på bildet litt lenger oppe. Der begynte de å ikle seg kapper og byttet navn for å vie seg mer til Mansons religion. Lynn ble 'Red' på grunn av sitt røde hår og Redwood trær, og Sandra ble 'Blue' pga sine blå øyne og havet.
I mars 1975 prøvde hun å få kontakt med Jimmy Page fordi hun hadde hatt et syn om noe ondskapsfult i hans framtid. Hun ble overtalt til å skrive et brev, og brevet ble brent, ulest.

For å sette kronen på verket i sin lange karriere som klin hakke tullat, prøvde hun, i august samme året, å skyte president Gerald Ford på grunn av hans ståsted angående Californias Redwood trær. Det stemmer, etter årevis med avl og genetisk tilpasning har veganerne klart å skape den ultimate Treehugger som her blir tatt hånd om av Secret Service.
Det hører med til historien at 17 dager senere prøvde Sara Jane Moore å skyte Ford også, men selv om hun faktiskt klarte å få av et skudd, klarte heller ikke hun å treffe.

Mordforsøket på Ford førte til at Lynn kom i fengsel (endelig vil mange si), men selv om dette var høydepunktet hennes så ga hun seg ikke. I 1979 måtte hun bytte fengsel etter å ha slått en medfange (Julienne Busic, som i 1976 kapret et fly med en trykk koker) med kloenden av en hammer og i 1987 rømte hun for å treffe Manson, som hun trodde hadde fått kreft.

Siden 1985 har hun hele tiden nektet å bli prøveløslatt, men skulle hun ombestemme seg kan hun være ute 16 august i år.

Så lykke til med det.