torsdag 22. november 2007

Filmer som ikke er tro mot tegneserien: Hulk

Ang Lee, mannen som har gitt oss den myke, sjelsøkende homse cowboy filmen Brokeback Mountain og den myke, romantiske, episke filmen om hvordan kinesere kan fly, trodde at han ville være den perfekte regissøren for en film om en enkel, bortimot stum, bølle som knuser tanks.

Det var han ikke.
Tegneserien: Bruce Banner havner i nesdslaget til en atombombe, og tilbringer hver utgave som Hulken mens han banker dritten ut av militært personel og superskurker. Noen ganger blir han konge på en planet etter at han har banka dritten ut av romvesner.
Filmen: Filmen bruker upraktiskt mye tid på å utvikle karakteren til Hulkens pappa (David Banner) og generelt ploger den rundt i ingenting spennende en times tid før Hulken dukker opp og knuser ting.
David Banners farlige eksprimenter med seg selv, kombinert med at Bruce blir bombadert med gamma stråling og noen nanobotter kasta i blandingen for å være på den sikre siden (les: ingen grunn) resulterer i at han blir til Hulken.
Hvorfor forandret de det? Det virker som om de har lagt ned mye krefter i å få denne tegneseriebaserte filmen psykologisk virkelig og vitenskapelig realistisk.
Den prisvinnende Ang Lee så tydligvis en tegneserie med Hulken som knuser et jagerfly mens han skriker "HULK SMASH" og bestemte seg for at dette ville bli en super film å dvele over det psykologiske aspektet ved å være menneske.
Funket det? Nesten. Helt til de enorme mutant hundene dukket opp. Jada, med dem så fikk Shrek, eh Hulk, noe som så mer falskt ut enn seg selv å banke opp, men det hindrer dem ikke i være absolutt poengløse og tilbakestående.
Hva kan du gjøre for at filmen skal bli bedre? Bare spol en time frem, til der klokka til hulken detter av, og se den derfra.