tirsdag 22. januar 2008

I am on the roll now!

Mer Transformers etter å ha sett Transformers: The Movie fra 1986 enda en gang og brushet up mine Transformers kunskaper. Dette satte i gang en usunn mimre stund hos meg som kuliminerte i en liste over de mest ubruklige Tranformersene ever:


Soundwave

Tranformerer til en kassetspiller.

Hvorfor er han ubrukelig?

Soundwave ser ut som om han er hundre prosent badass, helt til du blir kjent med han. Han kan lese tanker (tanke bølgene til andre Tranformers), avbryte og blokere radiosendinger og han er en av de sterkeste Transformersene som er. Ikke værst med tanke på at alle rundt ham er enorme roboter.
Derimot begynner man å slutte å like/frykte/respektere Soundwave når man skjønner at han bruker alle sine robotkrefter til en ting, bare en; å spionere på sine fellow Decepticons for å oppdage mytteri. Helt sant. Han sitter stille sammen med sine onde venner og bare venter på at en av dem skal ha noe å si om en av Megatrons ordre og så tar han det opp på teip.
En annen ting med Soundwave er at når han ikke er ute å tyster på sine venner, så er han en kassettspiller. En kassettspiller. Jeg sluttet å høre på kassetter tidlig på nittitallet en gang. Kan du komme en eneste person som eier en kassett fortsatt? Hvis jeg vil høre på musikk så kan jeg bare låne mp3spilleren på kameramobilen til broren min.
Akkurat. Min tolv år gamle brors kameramobil er en mer imponerende Transformer enn Soundwave.

Wheelie
Transformerer til en "Cybertron" bil.

Hvorfor er han ubrukelig?

Wheelie er et kapittel for seg selv... Han har tydlige problemer, kanskje mammaen hans holdt ham for mye, eller ikke nok, velg din klisje. Wheelies 'spesielle' robotkrefter er nemmelig at han drikker for mye og henger rundt med små gutter.
Men tro nå ikke at Wheelie ikke er god for mer enn å ta med seg en tiåring på bar, neinei, han snakker også i rim. Så det er det.

Astrotrain

Transformerer til et tog eller en romferje.

Hvorfor er han ubrukelig?

Astrotrain kan være en romferje, en robot eller et lokomotiv, noe som gjør ham bortimot ustoppelig, så lenge hans fiender venter tålmodig på noen togskinner rett foran ham vel å merke. Som en av Megatrons henchmen har Astrotrain illusjoner om å ta over hele greia og å tvinge verden under sine føtter en dag. Detaljene rundt planen hans er fortsatt litt uklare men en ting er nok sikkert; Tog var nok ikke bare involverte, men essensielle.
For en stund siden hadde NSB problemer med for lite folk og togene gikk ikke som de skulle, noen ikke i det hele tatt. Jeg husker at jeg ikke ble påvirket i det hele tatt. Oppsummering: Ikke skryt av dine trippeltransformeringsevner hvis en av transformeringene er et forbanna tog.

Computron
Transformerer til et romskip (Scattershot), en motosykkel (Afterburner), en "space fighter" (Strafe), en bil (Lightspeed) og en stridsvogn med en drill på toppen (Nosecone).

Hvorfor er de ubrukelige?
Fem uforutsigbare badass roboter kombineres til å forme Computron. Computron har som motto (og dette er ikke tull) "Thorough data analysis is essential for the synthesis of successful strategy."
Og med en gang blir jeg skuffet over at en Transformer ikke har som motto: "Jeg er en kjempe robot som fucking elsker å sloss mot andre kjempe roboter."
Tydeligvis var folka som laget Transformers litt usikre på hvorfor jeg, og mange andre robotglade mennesker, så på showet i det hele tatt. På en måte er det vår feil, vi burde kanskje ha forklart det: Det er kjempe roboter som sloss mot hverandre.
Det kan jo tenkes at det enten var robotslossing eller data analyser, og hvis vi hadde sagt noe, kanskje vår stemme ville runget høyest?
Når man har fem klin gærne roboter, som alle har som høyeste ønske å sloss mot andre roboter med, eller uten, god grunn, herregud, ikke ødelegg dem ved å sette dem sammen til Nerdmotron 6000.

Nightbeat

Transformerer til en detektiv som tilfeldigvis også er en bil.
Hvorfor er han ubrukelig?

Kriminell nr. 1: Øy, jeg tror vi skal slutte å snakke om de hemmelige planene våre.
Kriminell nr 2: Hvorfor det?
Kriminell nr 1: Jeg tror vi blir forfulgt av den Enorme Transformerende Robot Detektiven.
Kriminell nr 2: Du mener den Honda'n i regnfrakken som leser avisa der borte?
Kriminell nr 1:[pause] Ja. Det er akkurat han jeg mener.
Privat detektiver må kunne blande seg inn i mengden og være incognito mens de spionerer på mistenkte. Legg igjen den store formskiftende robotmonsteret hjemme når dette skal gjøres.

Perceptor

Transformerer til et mikroskop.

Hvorfor er han ubrukelig?

Perceptor ble designet med et eneste mål for øye; gå i kamp kun for å henge ved siden av Soundwave og krangle om hvem som er mest ubrukelig og utdatert. Diskusjonen var het helt til Soundwaves teip måtte snus og alle Decepticon vennene hans var opptatt med å ta over verden.
Perceptor: 1; Soundwave: 0. Det bør bemerkes at selv om han vant, når dagen er omme så er Perceptor fortsatt et mikroskop.

Repugnus
Transformerer til... eh... noe?

Hvorfor er han ubrukelig?

Det er fortsatt ikke klart nøyaktig hva Repugnus blir for noe. Noen mener han er en type metal krabbe, andre mener han bare er en 'monsterbot'. Andre igjen er ganske klare på at han transformerer fra robot til 'Føkking Poengløs' på rekordtid.
Uansett hva han er så er det en uskreven regel at Repugnus er den siste du ringer til ved et nødstillfelle. I en knipe vil Autobotene ringe Computron så han komme å lage en algorytme, så ringer de roboten som er et idiotiskt mikroskop, deretter vil de bare sende vanlige ikke-transformerende biler og ting. Når alt er prøvd og bare vakum er igjen, da vil Optimus Prime, motvillig, ringe Crabmonsterbot.