tirsdag 15. januar 2008

Filmer som ikke er tro mot tegneserien: Batman Robin

Ærligtalt, hva skjedde her? Noe skjedde, så absolutt, men det meste var neonlys, mannelige dansere på rulleskøyter og Batman franchisen ble gravd så langt ned i bakken at det tok 8 år å få den opp igjen. Jo, og så var guvernøren i California skalla og spraymalt blå.

Tegneserien: Mr Freeze er en puslette forsker som bruker intelektet sitt til å gjennopplive sin nedfrossete kone. Bane er en ustoppelig juggernaut som slipper fri alle fangene i Arkham, han spiller byen Gotham som et sjakkspill, og han brekker ryggraden til Bruce Wayne noe som gjør ham lam. (Han kommer seg igjen, selvfølgelig)
Filmen: Mr Freeze roper "Chill out!" så fryser han folk.
Bane er blitt degradert til Poison Ivys bodyguard og han grynter litt når han må på do.
De mørke temaene og skyggene fra de to første filmene er borte, og vi sitter igjen med nok glowsticks og selvlysende maling til å gjennskape både 90 og 80 tallet. I tegneserien er Batgirl datteren til Commissioner Gordon. I filmen HAR BATMAN GUMMI NIPPLER.
Hvorfor forandret de det? Den forrige filmen, Batman Forever, var den første til å fronte den lettere, tullete tonen(med neonlys på skurkenes tommy guns og alt ting) og den tjente inn tonnevis med penger. Så studio tenkte at det funket jo så hvorfor ikke?
Funket det? Vel... Filmskaperenes to timer lange leketøysreklame ble motatt som den dritten den er og rev med seg Alicia Silverstones karriere samtidig.
Hvordan kan du få filmen til å bli bedre? Se den med kommentarer fra Joel Schumacher(Batmans værste fiende). Det er en eneste lang unnskyldning.